Sairaanhoitaja antoi potilaille salaa maskeja – Vantaa syytti SK:n uutista virheelliseksi, nyt myöntää "vähän hävettävän jutun"

"Terveysasemilla on tulkittu näitä tietoja kieltona", sanoo apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö.

kasvomaskit
Teksti
Essi Lehto

Suomen Kuvalehti julkaisi 10. marraskuuta uutisen, jossa kerrottiin, että Vantaan kaupunki oli kieltänyt terveysasemien henkilökuntaa antamasta kasvosuojaa ilman sitä saapuvalle asiakkaalle.

Kielto oli herättänyt huolta henkilökunnan keskuudessa. Potilastyössä turvavälin pitäminen on vaikeaa, koska asiakkaita otetaan vastaan pienissä työhuoneissa, ja hoitotoimenpiteissä työntekijä joutuu olemaan lähellä hoidettavaa.

SK:n haastattelussa kaupungin terveyspalveluiden johtaja Piia Vuorela vahvisti, että linjaus on olemassa ja perusteli sitä muun muassa kustannussäästöllä. Vuorela totesi myös, että hengitystieoireiset ohjataan omalle terveysasemalleen, jossa heille annetaan maski, jos omaa ei ole.

Samana päivänä Vantaan kaupunki julkaisi verkkosivuillaan tiedotteen, jossa väitettiin, että uutinen olisi ollut virheellinen eikä kieltoa olisi annettu. Kaupunki esitti lisäksi SK:lle asiassa vastinevaatimuksen.

Tiedotteen olivat allekirjoittaneet terveyspalveluiden johtaja Vuorela ja apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö.