Rokotteista kieltäytyneille hoitajille uhkauksia, varoituksia ja jopa potkuja – Ongelmien taustalla kimurantti laki

Uuden lain mukaan työnantajalla on vastuu henkilöstön rokotuksista, mutta ei oikeutta saada työntekijän rokotetietoja tai käyttää sanktioita.

Hoitajien ja lääkäreiden rokotteita säätelevä lakimuutos on johtanut jopa terveydenhuollon henkilöstön uhkailuun ja irtisanomisiin.

Maaliskuun alussa 2018 voimaan astunut tartuntatautilain uusi pykälä edellyttää, että hoitohenkilöstö on rokotettu influenssaa sekä tuhka- ja vesirokkoa vastaan. Alle yksivuotiaiden kanssa työskentelevillä on lisäksi oltava rokotus hinkuyskää vastaan.

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn jäsenet ovat raportoineet vuoden alusta lähtien lukemattomista rokotteisiin liittyvistä epäselvyyksistä, kertoo järjestön työympäristöasiantuntija Anna Kukka.

”Jäsenemme kertovat irtisanomisilla uhkaamisista, kirjallisista varoituksista, painostavista kuulemistilaisuuksista, terveystietojen luvattomasta käytöstä ja ajanvarauksista rokotusten ottamiseen ilman työntekijän hyväksyntää.”

Yksittäisiä rokotteista kieltäytyneitä työntekijöitä on Kukan mukaan myös irtisanottu. Tehy käy tapauksista tällä hetkellä neuvotteluja työnantajien kanssa.