Reijo Karhinen ja iso harppaus: OP-ryhmä päättää, eroaako se sisällissotaan ajautuneesta FK:sta

OP-ryhmä aikoo loikata Finanssialan keskusliitosta Paltaan. Se vauhdittaisi elinkeinoelämän järjestöjen murrosta, joka voi vaarantaa ”Suomen mallin”.

Björn Wahlroos
Teksti
Heikki Vento

Osuuspankissa on radiohiljaisuus.

”Kukaan meiltä ei kommentoi tätä asiaa. Me kaikki keskitymme nyt sen päätöksen valmisteluun”, vastaa OP-ryhmän johdon edustaja pyyntöön saada haastattelu pääjohtaja Reijo Karhiselta.

Vuorineuvos Reijo Karhinen on vuoden 2016 elinkeinoelämän näkyvin toimija. Pian Karhinen tekee seuraavan siirtonsa, kun OP-ryhmä päättää, eroaako se sisällissotaan ajautuneesta Finanssialan keskusliitosta. Todennäköisesti eroaa.

Karhinen vetäytyi näyttävästi Finanssialan keskusliiton puheenjohtajan tehtävästä sen jälkeen, kun vakuutusyhtiö If oli kannellut Kilpailu- ja kuluttajavirastolle OP:n bonusjärjestelmästä. Karhinen raivostui ja jätti paikkansa myös Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksessa, jossa oli rahoitusalan edustajana.

Kiistassa törmäsi kaksi jättiläistä ja FK:n päärahoittajaa: Karhinen ja hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos sekä heidän taustavoimansa OP ja Sampo.