Radio Saltbodan tanssittaa soulin ja reggaen tahdissa

Kesämatkalla: Laivasilta on Loviisan kesäinen olohuone.

Kesämatkalla
Teksti
Teppo Tiilikainen

KESÄMATKALLA – Laivasilta on Loviisan historiallisen alakaupungin ehdoton keskus. Alueella toimivat ravintolat ovat auki vapusta syyskuun loppuun ja täällä järjestetään erilaisia tapahtumia lähes viikoittain.

”Laivasillalla on välitön tunnelma, se on loviisalaisten kesäolohuone”, sanoo paikallisen Pikkukaupunki-lehden päätoimittaja Päivi Ahvonen.

”Laivasillalla voi käydä syömässä ja juhlimassa tai vain istuskelemassa ja juttelemassa tuttujen kanssa. Vierasvenesatama tuo väkeä myös muualta, samoin m/s Runeberg, joka tekee risteilyjä Helsingistä.”

Laivasillan vierasvenesatamassa on 55 venepaikkaa, vesiposti, sähkö, polttoaineen jakelupiste, käymälä ja mahdollisuus internetin käyttöön. Väylää on ruopattu syvemmäksi, joten satamaan pääsee nyt isommillakin veneillä.

Laivasillan rannassa oli aikoinaan noin 50 suola-aittaa, joissa varastoitiin ulkomailta tuotuja tavaroita kuten suolaa, tupakkaa ja mausteita. Nykyisin aittoja on enää muutama. Niissä toimii ravintoloiden lisäksi suomentaja Jaana Kaparin Gambia-kauppa Karamaloo, sauna, ja Merenkulumuseo.