Kansainvälisten osaajien juurtumista Suomeen pitää helpottaa

Ei riitä, että houkuttelemme työntekijöitä ulkomailta. On myös tärkeää huolehtia, että mahdollisimman moni kansainvälinen opiskelija jäisi valmistuttuaan tänne.

Profiilikuva
Puheenvuoro
Teksti
Suomen Kuvalehti
Suomen Kuvalehti

Työvoimapula on merkittävä kasvun este suomalaisyrityksille laajasti läpi koko elinkeinoelämän. Esimerkiksi palveluyrityksistä jopa kaksi kolmesta raportoi Paltan tuoreessa kyselyssä, että pula sopivasta työvoimasta on merkittävä este yrityksen kasvulle.

Työelämässä tarvittava osaaminen on murroksessa: työtehtäviä muuttuu ja katoaa ja uusia nousee tilalle. Tulevaisuuden työelämässä koneet ja tekoäly tekevät paljon. Tuotetun tiedon määrä kasvaa, ja data-analytiikan merkitys korostuu kaikilla toimialoilla ja kaikissa henkilöstöryhmissä. Jotta pystymme tuottamaan yhä parempia palveluita, maastamme pitää löytyä jatkossa yhä vahvempaa osaamista. Teknologian rinnalla tarvitsemme osaavia ihmisiä.

On siis selvää, että organisaatiot tarvitsevat uutta osaamista ja uusia tekijöitä. Yksilöiden on opittava uutta turvatakseen työmarkkinakelpoisuutensa, ja yhteiskunnan on edistettävä sitä, että mahdollisimman moni työllistyy. Lisäksi työ- ja koulutusperäistä maahanmuuttoa on lisättävä voimakkaasti työvoimapulan ratkaisemiseksi. Työ- ja elinkeinoministeriön asiantuntijatyöryhmän arvion mukaan Suomeen tarvitaan noin 100 000 uutta kansainvälistä osaajaa vuoteen 2030 mennessä.