Professori Martin Scheinin: Tiedämmekö todella, että Timo Soini ei ole rasisti?

Mitä Soini viestii esiintymällä huligaaniseura Millwallin nappi takissaan, kysyy Scheinin blogissa.

Erkki Tuomioja
Teksti
Jyrki Jantunen

Tiedämmekö todella, että Timo Soini ei ole rasisti, kysyy kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin Perustuslakiblogissa.

”Soini kehuu olevansa ’Millwallin mies’ ja uhriutuu yhdessä rasismista syytettyjen Millwallin kannattajien kanssa lainaamalla heitä: ’Millwallin kannattajien laulu on: No one likes us, we dont care'”, Scheinin kirjoittaa.

Jos Soini olisi valinnut puolensa ja haluaisi sellaisen julkisuuskuvan, ettei rasismiepäilyille jää sijaa, hän Scheinin mukaan kehuisi vähemmän kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomittua Jussi Halla-ahoa eikä toistelisi uskollisuuttaan lontoolaiselle huligaanijalkapalloseura Millwallille.

”Soinille on tärkeää, että hänen puolueensa kannattaja voi valita kahden keskenään ristiriidassa olevan linjan välillä ja silti uskoa, että Soini olisi juuri hänen kanssaan samaa mieltä”, Scheinin kirjoittaa.

George Orwell käytti tähän mekanismiin perustuvasta puoluepropagandasta termiä ”doublethink”, mutta hänen kirjoitustensa taustalla oli myös propagandaministeri Joseph Göbbelsin todellinen esimerkki tietoisesti rakennetusta kaksoisviestinnän strategiasta, professori toteaa.