Poliisi selvitti Kittilä-väitteet – Suomen Kuvalehdelle puhtaat paperit

Keskusrikospoliisi perkasi Kittilän hissisotkun epäiltyjen tekemät tutkintapyynnöt tiedotusvälineistä, luottamushenkilöistä ja kunnanjohtajasta.

Keskusrikospoliisi on tutkinut Kittilän entisen kunnanvaltuutetun Reijo Kyrön (kesk) tutkintapyynnön Suomen Kuvalehden toimista ja todennut sen aiheettomaksi.

Tapaus liittyy juttuun, jonka Suomen Kuvalehti julkaisi syyskuussa 2014. Siinä kerrottiin kunnanvaltuuston puheenjohtajan Inkeri Yrityksen (vas) päätöksestä pidättää poliisin esitutkinnan kohteena ollut kunnanhallitus päätöksenteosta.

Kyrö totesi tutkintapyynnössään, että Yrityksen päätös oli lehden tiedossa jo tiedotustilaisuuden alkaessa ja epäili, että asiassa olisi rikottu virkasalaisuutta ja väärinkäytetty virka-asemaa. Tuolloin kunnanvaltuutettuna toiminut Kyrö pyysi myös poliisia tutkimaan, oliko lehti pyrkinyt ”tahallisesti vahingoittamaan asianosaisia”. 

Tutkinnanjohtaja Maria Vuorivirta-Heikkinen toteaa kesäkuussa 2017 antamassaan päätöksessä, että asiassa ei ole syytä epäillä rikosta. 

”Ette pyynnössänne tuo esille yksityiskohtaisesti, mitä ’vihjailevia ja syyttömyysolettamuksen vastaisia väittämiä’ teistä kunnanvaltuutettuna katsotte Suomen Kuvalehdessä kirjoitetun”, päätöksessä todetaan.