Vetonaulana valkolakki

Peter Vesterbackan yritys aikoo hankkia massoittain ulkomaalaisia opiskelijoita suomalaisiin lukioihin. Järjestelmää ei ole tehty tällaista varten, ministeriöstä sanotaan.

Kotimaa
Teksti
Anna-Sofia Nieminen

Yrittäjä Peter Vesterbackan ja hänen liikekumppaneidensa ­Finest Future Oy pyrkii houkuttelemaan jopa 15 000 ulkomaista opiskelijaa vuosittain suomalaisiin lukioihin.

Pilottivaihe käynnistyy tänä kesänä. Vesterbackan mukaan Suomeen saapuu 17 vietnamilaista ja uzbekistanilaista nuorta, joiden on tarkoitus aloittaa opiskelu elokuussa. Heitä tulee lukioihin Mänttä-Vilppulassa, Porissa, Rantasalmella, Rautjärvellä, Salossa, Savitaipaleella ja Taavetissa. Opiskelu tapahtuu suomen kielellä.

Tässä vaiheessa kunnat joko maksavat yritykselle markkinointipalvelusta 1 000 euroa opiskelijaa kohden tai lukioiden markkinointi on osa laajempaa yhteistyötä. Vesterbackan mukaan jatkossa on tarkoitus siirtyä malliin, jossa markkinointimaksu on 2 500 euroa vuosittain. Tätä ei ole sidottu opiskelijamääriin.

Yrityksen palvelu kattaa muun muassa opiskelijoiden löytämisen, kielikoulutuksen, valmistavan leirin järjestämisen ja maahantulossa avustamisen.