Päivän kuvat: Kesänopeudet teille tämän viikon aikana, bensan hinta aina vain koholla

autoilu
Teksti
Netta Vuorinen
Tielaitoksen Pauli Vielejoki vaihtoi talvinopeusrajoituksen kesänopeusrajoitukseksi Lahdentiellä Mäntsälässä 6. huhtikuuta. Kuva Jussi Nukari / Lehtikuva.

Suuressa osassa Suomea luovutaan talvinopeusrajoituksista tällä viikolla. Moottoriteillä nopeusrajoitus kesäaikaan on 120 kilometriä tunnissa ja muilla pääteillä sata kilometriä tunnissa.

Ei kannata kuitenkaan villiintyä, muistuttaa Liikenneturva. Jos taivaalta sataa räntää, voi aivan hyvin ajaa hiljempaakin.

Keliolosuhteet kannattaa ottaa huomioon myös kesärenkaiden vaihtoa suunnitellessa. Lain mukaan nastarenkaat pitäisi vaihtaa pois viimeistään viikko toisen pääsiäispäivän jälkeen eli ensi maanantaina. Renkaiden vaihtamisessa tulee kuitenkin ennen kaikkea toimia ajo-olosuhteiden mukaan.

Kuva Teemu Salonen / Lehtikuva.

Loppuvuodesta 2010 kohistiin, kun bensiinin keskimääräinen litrahinta nousi puoleentoista euroon. Nyt 95E-bensiini maksoi 1,759 euroa per litra Nokian Kolmenkulman ABC:llä toisena pääsiäispäivänä 9. huhtikuuta 2012. Maaliskuussa ysivitonen maksoi Suomessa keskimäärin 1,7 euroa litralta. Bensan hinta on ollut koholla jo pitkään.

Kuva Matti Ruottinen / Str / Lehtikuva.

Henkilöauton kuljettaja kuoli kolarissa Nelostiellä Kemin ja Oulun välillä Haukiputaalla 10. huhtikuuta 2012. Poliisin mukaan rekka oli matkalla pohjoisesta etelän suuntaan, kun vastakkaisesta suunnasta tullut henkilöauto ajautui vastaantulijoiden kaistalle. Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä.

Kuva Matti Ruottinen / Str / Lehtikuva.