Päivän kuva: Mielenilmausten päivä Suomessa, tunteet kuumenivat Kotkan satamassa

Kotka
Teksti
Karri Kokko
mussalon satama
Mussalon satamaan pyrkineen  auton tuulilasi vaurioitui aamun kahakassa.Kuva Raimo Poutanen / Str / Lehtikuva.

Tunteet Kotkan Mussalon satamassa kuumenivat varhain torstaiaamuna, kun satamaoperaattori Multi-Link avasi terminaalinsa osin työntekijäliittoon kuulumattoman työvoiman avulla. Ahtaajat kerääntyivät satamaan osoittamaan mieltään avaamista vastaan.

Portilla syntyi lyhyt käsirysy, kun lakkolaiset yrittävät päästä portin sisäpuolelle, mutta poliisi keskeytti yrityksen. Vauriot olivat lähinnä aineelliset, sillä yhden satamaan pyrkineen auton tuulilasi osui puomiin ja meni rikki, kun ajaja yritti työntyä väkisin lakkolaisten muodostaman rintaman läpi.

Samaan aikaan Helsingissä korkeasti koulutettuja edustavan Akavan toimiston henkilöstö marssi ulos työpaikaltaan. Taustalla on riita palkkausjärjestelmästä, josta on neuvoteltu vuodesta 2008 lähtien.

Pariisin kommuunin vuosipäivän hengessä olivat liikkeellä myös ne parisataa Helsingin Yliopiston opiskelijaa, jotka kerääntyivät Senaatintorille osoittamaan mieltä maksuttoman koulutuksen ja akateemisen vapauden puolesta. Ja kuten alla olevasta kuvasta näkyy, osa mielenosoittajista valtasi jo eilen illalla Porthanian viettääkseen yönsä rakennuksen aulassa.

porthania
Kuva Pekka Sakki / Lehtikuva.

[Kuvat:lakko]