Pääministeri, hyvinvointi ja luonnonvarat – Katso Suomen Kuvalehden tärpit kevään 2023 ylioppilaskirjoituksiin 

Yli 300 jutun vinkkipaketti auttaa valmistautumaan reaaliaineiden ja äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeisiin.

Suomen Kuvalehti keräsi tänäkin vuonna perinteisen lukupaketin tukemaan ylioppilastutkinnon reaaliaineiden ja äidinkielen ja kirjallisuuden kokeisiin valmistautumista. 

Mukana on opettajien vinkkejä kokeiden erityispiirteistä ja tärppejä aiheista, jotka mahdollisesti esiintyvät tulevan kevään kokeissa. Opettajat varoittavat myös yleisimmistä sudenkuopista. 

Opettajien vinkeissä korostuu esseevastauksen tärkeys. Ennen koetta kannattaa harjoitella vastaamisen rakennetta esimerkiksi vanhojen ylioppilaskokeiden avulla. Huolellisuus sekä tehtävänannon noudattamisessa että kieliasussa on myös eduksi.  

Ylioppilaskoe on kypsyyskoe. Ajankohtaisten asioiden tuntemuksesta ja esimerkkien käytöstä palkitaan. Kokeet ovat soveltavia, ja niissä vaaditaan usein kurssien tai oppiaineiden rajat ylittävää osaamista. Kokelaan kannattaakin oppimateriaalien lisäksi lukea laajasti luotettavaa mediaa. Kysymykset laaditaan jo vuosi ennen koetta, joten voi olla aiheellista palata myös yli vuoden takaisiin tapahtumiin.  

SK:n abipaketti sisältää juttuja, podcasteja infografiikoita, blogeja ja kirja-arvioita. Oppiaineittain järjestetyltä yli 300 artikkelin listalta jokainen voi valita itsensä kannalta hyödyllisimmät. 

Paketti on Suomen Kuvalehden tilaajien vapaassa käytössä. Voit tutustua myös aiempien vuosien abitärppeihin.  

SK toivottaa lukuintoa ja onnea kokeisiin!