Outo kirje: Puolueet haluavat medialta kolmen päivän varoajan

Puoluesihteerit lähestyivät tiedotusvälineitä harvinaisella pyynnöllä.

media
Teksti
Tuomo Lappalainen

EU-vaalien lähestyminen on johtanut puoluetoimistoissa outoon paniikkireaktioon. Kahdeksan puoluesihteeriä esitti tänään medialle toivomuksen, joka tuntuu nykyisessä reaaliaikaisen tiedonvälityksen maailmassa erikoiselta.

Puoluesihteerit aloittavat kirjeensä toteamuksella, että ”median tiedon tarve kaikista vaaleihin, puolueisiin ja ehdokkaisiin liittyvistä asioista lisääntyy” vaalien alla. Sen jälkeen huomautetaan, että ”eri puolueiden kyky reagoida mielipidekartoituksiin ja kyselyihin vaihtelee”. Tästä syystä olisi puoluesihteerien mielestä reilua, että kaikille annettaisiin tarpeeksi vastausaikaa.

Kahdeksikolla on myös selvä käsitys siitä, mitä ”riittävä aika” käytännössä tarkoittaa: ”Pyydämmekin teitä lähettämään tietopyyntönne niin hyvissä ajoin, että puolueille jää aikaa vastata vähintään kolme (3) vuorokautta.”

Erikoista toivetta perustellaan vakuutuksella, että ”puolueet ja me puoluesihteerit haluamme palvella tiedonvälitystä parhaalla mahdollisella tavalla”.

Allekirjoittajina ovat kaikki eduskuntapuolueiden puoluesihteerit: Taru Tujunen (kok), Reijo Paananen (sd), Riikka Slunga-Poutsalo (ps), Timo Laaninen (kesk), Marko Varajärvi (vas), Lasse Miettinen (vihr), Johan Johansson (r) ja Asmo Maanselkä (kd).