Otava-konsernin hallituksen puheenjohtajalle Henrik Ehrnroothille kansainvälinen palkinto ilmastonmuutoksen vastaisesta työstä

Energy Globe -säätiö jakoi 20. kerran kunniapalkinnon ilmastonmuutosratkaisuiden edistämisestä.

Teksti
Suomen Kuvalehti

Otava-konsernin hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth on saanut arvostetun kansainvälisen Energy Globe -palkinnon ilmastonmuutosratkaisujen edistämisestä. Nyt 20. kertaa myönnetyn palkinnon jakoi Energy Globe -säätiö 13. marraskuuta.

Palkintoperusteluiden mukaan Ehrnrooth on yksi maailman johtavia osaajia bio- ja metsätalouden edistämisessä. Hän aloitti uransa Pöyryllä 40 vuotta sitten ja toimi pitkään sekä yhtiön toimitusjohtajana että hallituksen puheenjohtajana. Hän on edelleen yhdistyneen ÅF Pöyryn hallituksen jäsen.

Otava-konsernin hallituksen jäsenenä Ehrnrooth on toiminut vuodesta 1988 ja hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2014 alkaen.

Ehrnrooth on myös toiminut Climate Leadership Coalition -verkoston puheenjohtajana viimeiset kolme vuotta. Tänä aikana verkosto on noussut ilmastoliiketoiminan keskeiseksi verkostoksi Euroopassa.

Verkosto keskittyy kehittämään kansainvälisiä ja pohjoismaisia hiilineutraaliuteen tähtääviä hankkeita sekä aktivoimaan kansalaisia ilmastomyönteisiin valintoihin. Yhdistys kehittää myös keinoja hiilidioksidin hinnoittelun vaikuttavuuden parantamiseksi.