Tilaa oikealla

Mielipide: On kiinnostavaa seurata, löytyykö tyhjiötä täyttämään muita kuin Suomen Uutisten kaltaisia ilmeisiä ehdokkaita. TV7 tai AlfaTV ovat jo käyneet näillä vesillä.

Profiilikuva
media
Teksti
Olli Seuri

Suomalaisten luottamus perinteiseen mediaan on kansainvälistä huippua, muistuttaa juhannuksen alla julkaistu Uutismedia verkossa -raportti. Viime vuosien kriisipuheesta huolimatta kansalaiset luottavat käytännössä kaikkiin isoihin uutismedioihin.

Yksi selkeä särö kuvassa kuitenkin on. Suomalaisten luotettavimpina pitämiä Yleisradiota ja Helsingin Sanomia kohtaan on epäluuloja etenkin oikealla.

Samansuuntaisia tuloksia on saatu esimerkiksi Poliittiset kuplat -tutkimusprojektissa, jonka mukaan juuri perussuomalaisten kannattajat ja jäsenet ovat epäluuloisimpia näitä medioita kohtaan. Lisäksi he ovat luottaneet muita useammin tietolähteenään MV-lehteen.

Havainnot ovat linjassa myös kansainvälisen kehityksen kanssa. Monessa maassa mediakenttä on ollut jo valmiiksi poliittisesti jakautuneempi kuin Suomessa, mutta 2000-luvun polarisaatio ja populismi ovat jakaneet todellisuuksia entisestään.