Näin Jesse Puljujärven nimeä käytettiin väärin vedonlyönnissä – Poliisi puuttui peliin

Veikkausta uhattiin uhkasakolla ja markkinointikiellolla.

arpajaislaki
Teksti
Mikko Niemelä

Suomen Kuvalehden hallussa olevasta Poliisihallituksen dokumentista käy ilmi, että viranomainen joutui uhkaamaan vedonlyöntiyhtiö Veikkausta uhkasakolla ja markkinointikiellolla syksyllä 2014, jos Veikkaus jatkaa tuolloin 16-vuotiaan Jesse Puljujärven nimenkäyttöä vedonlyönnin kohteena.

Poliisihallitus valvoo suomalaisten peliyhtiöiden toimintaa arpajaislain osalta ja se on joutunut toistuvasti huomauttelemaan Fintotoa, RAY:tä ja Veikkausta lain hengestä.

Puljujärven tapaus liittyy tilanteeseen, jossa veikkaajilla oli mahdollisuus arvata Puljujärven tekemä maalimäärä SM-liigan pelissä. Veikkaus käytti Puljujärven nimeä myös viestinnässään. Se tviittasi Veikkauksen Twitter-tilillä seuraavaa: ”16v huippulupaus Jesse Puljujärvi 1-ketjussa. Jessen maalimäärä Pitkävedossa”.

Veikkaus perusteli toimintaansa Poliisihallitukselle näin:

Yksittäisten alle 18-vuotiaiden sulkeminen pois pelilistoilta olisi paitsi erikoista ja hankalaa, niin käytännössä tekisi vedonlyönnin (Veikkauksen tarjoamana) vaikkapa ensimmäisen maalin tekijästä, ottelun parhaasta pistemiehestä, jne. jopa kokonaan mahdottomaksi.