Näin Aarnio-jutun kohutodistaja valehteli poliisille – naureskeli raiskaukselle, jota ei tapahtunut

Aarnio-jutun aloittanut entinen prostituoitu teki kymmeniä perättömiä ilmoituksia hätäkeskukseen.

Jari Aarnioon kohdistuneen rikostutkinnan käynnisti kertomuksillaan entinen helsinkiläinen prostituoitu, joka oli tehnyt perusteettomia ilmoituksia raiskauksista sekä kymmeniä aiheettomia soittoja hätäkeskukseen.

Suomen Kuvalehden saamien tietojen mukaan poliisi epäili raporteissaan naisen mielenterveyttä, raportoi voimakkaasta päihteiden käytöstä ja sekavasta käyttäytymisestä.

Myös Helsingin poliisilaitoksen väkivaltarikosyksikön entinen johtaja, kansanedustaja Kari Tolvanen vahvisti oikeudessa 15. helmikuuta, että nainen teki poliisille perättömiä ilmoituksia. Erään hätäkeskussoiton jälkeen nainen oli asunnossaan alastomana ja tappeli paikalle tullutta poliisipartiota vastaan. Hänet vietiin paikalta käsiraudoissa.

Aarnion vangitsemiseen johtaneet tapahtumat käynnistyivät alkuvuonna 2013, kun nainen kävi sisäministeriön oikeusyksikössä kertomassa erilaisia Aarnioon liittyviä asioita. Lainsäädäntöjohtaja Marko Viitanen ja neuvotteleva virkamies Minna Ketola tapasivat naisen kaksi kertaa. Molemmat työskentelivät aikaisemmin keskusrikospoliisissa.

Noin viikko kyseisen ministeriötapaamisen jälkeen nainen soitti hätäkeskukseen ja kertoi että hänen olohuoneessaan palaa palopommi. Asunnolle menneen poliisipartion mukaan nainen oli vahvasti päihtynyt.