Muuttoja, ystävien karsimista, turvakielto - Heidi pakeni väkivaltaista miestään 13 vuotta

Omien yhteystietojen salaaminen on työlästä. Tehokkain tapa on turvakielto, joka on 13 600 suomalaisella.

henkilötiedot
Teksti
Tea Majaniemi

Tavarat oli pakattu, ja Heidi odotteli muuttoautoa äitinsä ja sisarustensa kanssa. Oli kuuma kesäpäivä, ihmiset suuntasivat uimarannoille ja mökeille. Heidiä ei harmittanut, vaikka päivä kuluisi muuttolaatikoiden kanssa hikoillessa. Päinvastoin, hän oli riemuissaan. Hän oli tehnyt muuttoilmoituksen, salannut osoitteensa ja hankkinut uuden puhelinnumeron. Pian hän olisi Sofia-tyttärensä kanssa matkalla kohti suurempaa kaupunkia toisella puolella Suomea.

Mikä parasta, Heidin ex-mies ja Sofian isä Mika oli hiljattain joutunut vankilaan. Oli tiedossa normaalia, vapaata elämää ensimmäisen kerran 12 vuoteen.

Heidi oli valmistellut muuttoa pitkään. Asuntohakemuksen hän oli tehnyt jo vuotta aiemmin. Sopiva asunto oli vihdoin löytynyt perheenjäsenen avulla. Muutosta hän oli kertonut vain vanhemmilleen ja kolmelle ystävälleen.

Toisaalta, ei Mikakaan ollut muutosta tietämätön. Muuttoauton lähtiessä matkaan hän oli jo saanut selville Heidin puhelinnumeron ja asuinkaupungin, mutta sen Heidi saisi tietää vasta viikkoa myöhemmin.