Matti Vanhanen suuttui Kutsuplussalle: ”Kaikkeen kivaan kannustetaan – verovaroin”

Vanhasen kotikunta on päättänyt lahjoittaa matkakortin jokaiselle kuntalaiselle.

Teksti
mikael

”Suomi on rikas maa. Tässä on esimerkki verovaroin voimakkaasti tuetusta joukkoliikenteestä/taksista. Kaikkeen kivaan kannustetaan matkustamaan, mutta ei töihin. Ja sitten sanotaan, että menoista ei ole varaa leikata…”

Näin tykittää kansanedustajaehdokas, ex-pääministeri Matti Vanhanen (kesk) Facebook-sivullaan. Kirjoituksen yhteydessä on kuva Kutsuplus-autosta, joka sopii ainoastaan kivoihin matkoihin, mutta ei töihin.

Vanhasen ulostulo on kirvoittanut vilkasta keskustelua pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä. Kutsuplus on toiminut vuodesta 2013. Se on Helsingin seudun liikenteen (HSL) tarjoama palvelu, jossa on yhdistetty bussi ja taksi. Pikkubussilla ei ole varsinaista reittiä. Auto liikkuu sinne, minne asiakkaat ovat menossa.

Palvelu sai jo alkuvaiheessa osakseen kritiikkiä. Laskettiin, että veronmaksajat tukevat jokaista Kutsupluskyytiä 40 eurolla.

Viime marraskuussa HSL ilmoitti, että palvelu on kasvattanut suosiotaan nopeasti. Matkustajia on jo 100 000 vuodessa. Se merkitsee, että tuen määrä nousee karkeasti kahteen miljoonaan euroon.