Matti Vanhanen, Ilkka Kanerva ja Vesa-Matti Loiri poliisin salaisessa epäiltyjen rekisterissä

SK:n tietojen mukaan rekisterissä on ollut lukuisia poliitikkojen, taiteilijoiden, huippu-urheilijoiden ja yhtiöiden nimiä.

Entinen pääministeri Matti Vanhanen, ulkoministeri Ilkka Kanerva ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri ovat olleet kirjattuina samaan poliisin epäiltyjen rekisteriin kuin Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Putin-vuodosta käynnistyneessä tutkinnassa on kuitenkin käynyt ilmi, että epäiltyjen rekisteriin on tallennettu runsaasti myös sellaisten ihmisten nimiä, joiden ei ole epäilty syyllistyneen tai myötävaikuttaneen rikoksiin.

Suomen Kuvalehden hallussa olevien nimitietojen mukaan rekisterissä on ollut lukuisia poliitikkojen, taiteilijoiden, huippu-urheilijoiden ja yhtiöiden nimiä. Tietojärjestelmään on kirjattu esimerkiksi entinen formulakuljettaja Mika Salo ja elokuvatuottaja Markus Selin.

Suuri osa urheilijoista on NHL-tason jääkiekkoilijoita, joilla on takanaan satoja maaotteluja ja useita arvokisoja. Moottoriurheilijat ovat kansainvälisesti tunnettuja ja menestyneitä. Näyttelijöihin kuuluu suomalaisten elokuvien ja tv-ohjelmien vakiokasvoja.

Asianajajia on kirjattuna toistakymmentä. Erikoisuutena on suuri Suomessa toimiva rahoitusyhtiö sekä rock-yhtye.