Matkustajat pettyivät Air Finlandin Bangkokin paluulentoon

Air Finland
Teksti
Jyrki Jantunen
Matkustaja Ari Lindroos palasi Thaimaasta.

Thaimaan Hua Hinistä palanneiden Air Finlandin ja Finnmatkojen asiakkaiden vastoinkäymisten sarja jatkui vielä paluulennollakin.

Ari Lindroos seurueineen Helsinki-Vantaan lentokentällä perjantaina 14. maaliskuuta. Paluulento Bangkokista oli kolmatta vuorokautta myöhässä. Lindroos sai viimein matkalaukkunsa jumiutuneesta matkatavarakontista ja pääsi kotimatkalle.

Teksti Kustaa Hulkko

Lomalla Thaimaassa ollut Ulla Ullgren kertoi heti paluun jälkeen SK:lle, että lento Bangkokista Helsinkiin oli suuri pettymys monille matkustajille.

Ullgren ihmettelee sitä, miksei yhtiö nähnyt vaivaa pelastaakseen kovia kokeneiden matkustajien tunnelman edes paluulennon aikana.

”Pyrimme tekemään kaikkemme, että lentäjien lakosta johtuneesta viivästymisestä olisi ollut mahdollisimman vähän haittaa matkustajille”, Air Finlandin markkinointijohtaja Jukka Mustila vastaa kritiikkiin.

Air Finlandin portugalilaiselta Luzairilta vuokraama lentokone saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle vasta 7.30, 57 tuntia myöhässä alkuperäisestä aikataulustaan ja pari tuntia myöhemmin kuin vielä torstaina oli arvioitu.

Lisäksi matkustajat joutuivat odottamaan matkatavaroitaan peräti kaksi tuntia, noin klo 9.30:een asti.

Mustila sanoo, että rahtikontti juuttui koneen ruumaan, kun matkalaukkuja purettiin Luzairin koneesta, ja sen irrottamiseen tarvittiin mekaanikkoja.

”Toimenpiteeseen kului aikaa ja tämä viivästytti matkustajien kotiinpääsyä.”

”Henkilökunta toimi
piittaamattomasti”

Ullgrenin mukaan Air Finlandin henkilökunta käyttäytyi välinpitämättömästi ja piittaamattomasti; Luzairin portugalilaiset työntekijät taas olivat koko ajan sympaattisia.

Arabiemiirikuntien Al Ainiin tehdyn välilaskun jälkeen Air Finlandin henkilökuntaa ei näkynyt ollenkaan.

Ullgren kertoo, että matkan lopulla Air Finlandin stuertti epäsi vesitarjoilun asiakkaille toistuvista pyynnöistä huolimatta, vaikka matkustajat olivat kuumissaan ja janoissaan varsinkin koneen perällä, jossa ilma oli hapetonta ja lämpötila nousi noin + 35 Celsius-asteeseen.

Toisin paikoin koneessa oli taas kylmää. Kylmästä kärsineille matkustajille huopia ei riittänyt, vaikka Air Finlandin henkilökunta nukkui koneen etuosassa peitot yllään.

”Jostakin syystä Air Finlandin stuertti vähätteli meidän matkalla kokemiamme hankaluuksia sanomalla: ’Media on paisutellut näitä asioita’.”

Air Finland
vastaa kritiikkiin

Air Finlandin markkinointijohtaja Mustila lähetti SK netille seuraavan sähköpostiviestin vastaukseksi hänelle välitettyyn kritiikkiin.

”Luzairin kone vuokrattiin Bangkok-Helsinki lentoa varten erittäin lyhyellä varoitusajalla. Tehtävään valittiin yhtiö, joka sen pystyi nopeimmin toteuttamaan.”

”Matkustamossa oli palvelemassa kahdeksan Luzairin lentoemäntää ja stuerttia. Välillä Bangkok-Al Ain oli lisäksi 10 Air Finlandin lentoemäntää ja stuerttia, joten matkustamohenkilökuntaa on kyseisellä lennolla ollut huomattavasti normaalia enemmän.”

”Alun perin suunnitelma oli, että Air Finlandin henkilökunnasta viisi olisi työskennellyt Luzairin henkilökunnan apuna välillä Bangkok-Al Ain ja viisi olisi ollut lepovuorossa ollakseen virkeitä palvelemaan välillä Al Ain-Helsinki.”

”Lennon poikkeuksellisesta luonteesta johtuen kaikki 10 Air Finlandin lentoemäntää ja stuerttia työskentelivät jo Bangkokista lähtien. Air Finlandin henkilökunnasta viisi jäi Al Ainiin ja viisi lensi kotiin asti. Al Ain-Helsinki välillä oli työvuorossa myös kahdeksan Luzairin Al Ainista tullutta levännyttä lentoemäntää ja stuerttia.”

”Vettä, mehua, olutta, kahvia ja teetä on ollut tarjolla ilmaiseksi koko lennon ajan lentokoneen keittiöistä.”

”Luzairin lentokoneen ilmastointia pyrittiin säätämään useaan otteeseen sopivammaksi. Ilmeisesti ilmastoinnin teknisestä häiriöstä johtuen lämmön säädössä ei onnistuttu toivotulla tavalla vaan lämpötila vaihteli liian kuumasta liian kylmään koneen eri osissa.”

”Valitettavasti Luzairin koneessa ei ollut huopia tarjolla. Air Finlandin omilla kaukolennoilla on aina huovat kaikille matkustajille. Tämä ei kuitenkaan valitettavasti ole kaikilla lentoyhtiöillä tapana.”

”Välilaskun jälkeen osa Bangkokista asti työskennelleistä lentoemännistä lepäsi hetken tauolla koneen etuosassa. Koska he tietävät, ettei huopia kaikilla lentoyhtiöillä ole tarjolla, he osasivat ottaa mukaan omat huovat.”

”Stuertin tarkoituksena ei missään nimessä ollut vähätellä asiakkaiden kokemuksia. Mediakeskustelu erään asiakkaan kanssa oli stuertin mukaan liittynyt aikaisempiin muihin tapahtumiin, ei tähän lentoon eikä näihin matkustajiin.”

Lisää aiheesta
55 tunnin pakkoloma Bangkokissa päättyy (SK netti 13.3.2008)

Kuva Seppo Samuli / Lehtikuva