Maskisotku: Poliisi lopetti tutkinnan Tiina Jylhän ja Onni Sarmasteen erimielisyyksistä

KRP tutkii edelleen, harhauttiko Onni Sarmaste Huoltovarmuuskeskusta maskikaupoissa. Keskuksen työntekijöitä koskeva rikostutkinta on edennyt jo syyteharkintaan.

Liikemies Onni Sarmasteen ja Tiina Jylhän välisiin erimielisyyksiin viime keväisistä maskikaupoista ei epäillä liittyvän rikosta. Syyttäjän tekemä päätös koskee ainoastaan heidän välistään kiistaa, jonka esitutkinta on ollut vain yksi tutkintahaara Huoltovarmuuskeskuksen keväällä 2020 tekemiin maskikauppoihin liittyvässä tapauksessa.

Päätöksestä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kauneusyrittäjä Jylhän ja pikavippiyhtiötä pyörittäneen Sarmasteen kiista koskee maskikauppaa, jonka Sarmaste Jylhän mukaan varasti hänen yhtiöltään. Jylhän yhtiön, The Look Medical Caren tekemän tutkintapyynnön mukaan Sarmaste olisi syyllistynyt joko luottamusaseman väärinkäyttöön, törkeään kavallukseen tai mahdollisesti molempiin.

Syyttäjän mukaan esitutkinta asiassa lopetettiin, koska ei löytynyt riittävää näyttöä siitä, että Jylhän yritys olisi joutunut rikoksen kohteeksi. Sarmasteella ja Jylhällä on ollut suullinen sopimus, jonka sisältöä ei ole pystytty jälkikäteen selvittämään. Päätöksen perusteluissa todetaan, että kokonaisuudessa on ennemmin kyse riita-asiasta kuin rikoksesta.