Malmi-kansanäänestys kerännyt jo 95 prosenttia vaadituista nimistä – Vuosi sitten Helsingin valtuusto torjui äänestyksen, entä nyt?

Kolmasosa Helsingin kaupunginvaltuutetuista allekirjoitti avoimen kirjeen, jossa toivotaan Malmille aikalisää ja lentotoiminnan jatkumista ainakin kahden vuoden ajan.

Helsinki
Teksti
Jyri Raivio

”Rakennusmaata Helsingissä on tarpeeksi vuosikymmeniksi, joten kiirettä Malmin asuntorakentamisen kanssa ei ole. Pitkät hallinto-oikeuskäsittelyt eivät ole kenenkään etu. Suunnitellaan nyt kunnolla eikä hätäillä.”

Näin kirjoitti pormestari Jan Vapaavuorelle ja kaupungin virkamiehille osoitetussa avoimessa kirjeessä 39 helsinkiläistä kaupunginvaltuutettua ja varavaltuutettua. He edustivat valtuuston kaikkia ryhmiä yhden edustajan feministipuoluetta lukuun ottamatta.

Kirjeessä myös todettiin, että kaupungin tulee ottaa aikalisä: ”Lentotoiminnan mahdollistavia vuokrasopimuksia pitää jatkaa vähintään kahdella vuodella.”

Valtuustossa on kaikkiaan 85 jäsentä, joista jokaisella on myös varavaltuutettu. Kirjeen allekirjoittajista 28 oli varsinaisia ja 11 varavaltuutettuja.

Aikalisävaatimus oli uusin käänne pitkässä taistelussa yli 80-vuotiaan lentoaseman kohtalosta. Kaupunki on päättänyt hävittää kentän ja rakentaa alueelle asuntoja 25 000 ihmiselle.