Luonnon monimuotoisuus, identiteettipolitiikka ja oikeusvaltio – Tässä SK:n tärpit kevään 2021 yo-kirjoituksiin

Yli 200 jutun lukupaketti ja opettajien vinkit auttavat reaalikokeeseen ja äidinkielen ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisessa.

abitärpit
Teksti
Sanna Ihalainen

SUOMEN KUVALEHTI kokosi tänäkin vuonna jo perinteeksi muodostuneen lukupaketin auttamaan ylioppilastutkinnon reaalikokeeseen ja äidinkielen kokeeseen valmistautumisessa.

Mukana on opettajien vinkkejä, yleisimpiä sudenkuoppia ja aiheita, jotka saattavat nousta esiin tämän kevään ylioppilaskirjoituksissa. Kysymykset laaditaan hyvissä ajoin, joten on mahdotonta ennustaa, ehtiikö esimerkiksi vuotta 2020 leimannut koronapandemia kokeeseen.

Ylioppilaskoe on nykyisin ennen kaikkea kypsyyskoe. Siksi abiturientin kannattaa kurssikirjojen lisäksi lukea laajalti esimerkiksi luotettavaa mediaa. Ajankohtaisista esimerkeistä palkitaan.

Kokosimme yli 200 artikkelin listan SK:n juttuja, podcasteja, infografiikoita ja blogeja, joista on hyötyä kirjoituksiin valmistautuessa. Listalta jokainen voi valita juuri itsensä kannalta hyödyllisimmät tekstit.

Yo-kokeen tehtävät ovat vuosi vuodelta soveltavampia ja ylittävät kurssien tai oppiaineiden rajat. Älä siis lankea vastaamaan vain yhden kurssin sisältöjen perusteella, vaikka tehtävänanto joskus houkuttelisikin sellaiseen.