Lobbari tuli baarista, mies löi rautaputkella päähän – Vakuutusyhtiö epäsi korvaukset

Kun työtä tehdään virastoaikojen ja -olojen ulkopuolella, korvausratkaisuissa haetaan rajaa jopa tanssilattian aikatauluista. Asiantuntija toivoo korkeimmasta oikeudesta etätyöhön liittyvää ennakkopäätöstä.

etätyö
Teksti
Vappu Kaarenoja

Panu Laturi lensi Brysseliin lauantai-iltana joulukuussa 2019. Sunnuntaina hän tapasi Euroopan unionin maatalouspääosaston johtajaa ja suomalaisen lobbarifirman perustajaa.

Laturi on itsekin lobbari. Hänestä se sana kuvaa työtä parhaiten, mutta virallinen titteli on toimitusjohtaja viestintätoimisto N2:ssa. Aikaisemmin hän työskenteli kuusi vuotta vihreiden puoluesihteerinä.

Laturin viimeinen tapaaminen sunnuntaina Brysselissä oli kokoomuksen europarlamenttiryhmän lehdistöneuvonantajan kanssa. He menivät illalliselle grilliravintolaan yhdeksäksi, sen jälkeen ravintolan viereiseen hotellibaariin yksille.

Keskusteltiin europarlamentaarikkojen näkyvyydestä Suomessa, EU-politiikan henkilöitymisestä, nuorten äänestysaktiivisuudesta. Niin Laturi muistelee. Hän ei tosin muista kovin tarkasti.

Pian sen jälkeen, kun Laturi oli poistunut baarista, tuntematon mies löi häntä rautaputkella päähän. Ryösti kännykän, lompakon ja kuulokkeet.