Sika pois, lintu tilalle

Siipikarja korvaa possua suomalaisten ruokavaliossa. Huoli ilmastosta ei ole vähentänyt naudanlihan kulutusta. Sen sijaan alueelliset erot ja koulutustaso näkyvät ruokapöydässä.

Kotimaa
Teksti
Oona Komonen
Julkaistu yli kolme vuotta sitten

Yhä useampi suomalainen korvaa ruokapöydässään punaista lihaa siipikarjalla.

Vuonna 2018 suomalaiset söivät keskimäärin 25,6 kiloa siipikarjan lihaa. Vuosikymmenen alussa vastaava luku oli 18,2 kiloa.

Siipikarjan myynti on lisääntynyt kaikkialla maassa. Suhteellisesti voimakkainta kasvu oli Jyväskylän seudulla, toiseksi voimakkainta Oulun seudulla ja Pohjois-Suomessa.

Vastaavasti punaisen lihan myynti on vähentynyt kaikkialla Suomessa. Sama pätee lihavalmisteisiin, kuten makkaraan ja leikkeleisiin.