Lentoemäntien ammattiliiton johdolle pikapotkut - taustalla liittyminen AKT:hen

Neuvottelut AKT:n täysjäsenyydestä jatkuvat, tuloksia odotetaan loppukesästä tai alkusyksystä.

AKT
Teksti
Jyri Raivio

Suomalaisten lentoyhtiöiden matkustamohenkilökunnan ammattiliitto Suomen Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys (SLSY) on vaihtanut johtoaan. Liittoa vuodesta 2009 lähtien johtanut Thelma Åkers ja yhtä lukuun ottamatta kaikki hallituksen jäsenet saivat lähtöpassit kesken toimikautensa liiton valtuuston kokouksessa torstaina. Syynä on valtuuston puheenjohtajan Anu Karjalaisen mukaan luottamuspula.

Karjalainen ei suostu kertomaan luottamuspulan syitä eikä kokouksen yksityiskohtia. ”Ne ovat yhdistyksen sisäisiä asioita, joita ei levitellä julkisuudessa”, hän sanoi.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittu Juha Kuurne on vähän avoimempi ja kertoo, että johdon vaihtamisesta äänestettiin. Tulos oli 13-2 vaihtamisen puolesta.

Yksi luottamuspulan painavimmista syistä oli SLSY:n suhde Auto- ja kuljetusalan työntekijäliittoon AKT:hin. Liitot olivat neuvotelleet pitkään SLSY:n täysjäsenyydestä, mutta neuvottelut katkesivat viime keväänä.

Åkers kertoi sen jälkeen AKT:n vaatineen mm., ettei SLSY täysjäsenyyden toteuduttua voisi enää käydä työnantajansa kanssa erillisiä säästöneuvotteluja, joista viime vuosilta on kokemusta runsain mitoin.