Kuntaministeri vaatii: Kittilässä palattava päiväjärjestykseen – nyt ei näytä hyvältä

Ministeriö tarjoaa lainoppineiden apua tilanteen selvittämiseksi, lupaa Paula Risikko.

Kittilä
Teksti
Eeva-Liisa Hynynen

Kittilän kunnan päätöksenteon kriisiytyminen ei ole enää kunnan yksityisasia. Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok) sanoo käyneensä Kittilän tilanteesta keskusteluja valtiovarainministeriön kuntaosaston virkamiesten kanssa.

”Olen erittäin huolissani Kittilän kunnan tilanteesta. Ei näytä lainkaan hyvältä”, Risikko sanoo. ”Olemme pohtineet keinoja auttaa ilmeisen vakavassa tilanteessa.”

Risikko kertoo, että hän on saanut paljon huolestuneita yhteydenottoja, jotka ovat koskeneet Kittilän tapahtumia. Kuntaosastolla on myös reagoitu tilanteeseen.

”Vierailin kuluneella viikolla Lapissa Rovaniemellä kuntalakikiertueen yhteydessä. Tapasin Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtajan Timo Kurulan (kesk) ja tarjosin apuamme Kittilään. Kerroin, että lakimiehemme ovat jatkuvassa valmiudessa tullakseen paikan päälle selvittämään tilannetta, jos valtuustolta kutsu käy.”

Risikko sanoo varmistaneensa, että myös Kuntaliitto on valmis lähettämään lainopillista apua matkaan, jos valtiovarainministeriön kuntaosasto saa kutsun Kittilään.