
Pihviä pellosta
Amerikkalainen lihankorvike, hernepihvi, kelpaa myös suomalaisten hampurilaisiin. Kotimaisten proteiinikasvien kehitystyö on jäänyt jälkeen.
Suomalaiset hurahtivat kesällä kalifornialaiseen kohutuotteeseen.
S-ryhmä toi kasvipohjaisen hampurilaispihvin yli 500 kauppaan. Vegaaninen hitti hyllytettiin lihaosastolle. Se nousi hetkessä myydyimmäksi hampurilaispihviksi – lihaakin suositummaksi.
Kymmenen vuotta aiemmin Ethan Brown, karjankasvattajan poika, oli ihmetellyt: miksi pihvi täytyy tehdä eläimestä?
Lihansyönti kiihdyttää ilmastonmuutosta; vettä ja maata kuluu rutkasti, Brown pohti. Hän tajusi, että kielto ei tehoaisi. Olisi kehitettävä vaihtoehto, täydellinen lihajäljitelmä.
Älä suotta jätä juttua kesken
Tilaa Suomen Kuvalehti
Katso kaikki tilausvaihtoehdotOletko jo tilaaja?