Kuluttajan musta perjantai: Tarjouspyykkikone maksoi enemmän kuin viikkoa aiemmin, normaalihintoihin ilmestyi satanen lisää

Ruutukaappaukset kodinkoneliikkeiden verkkosivuilta näyttävät, miten television tai tietokoneen hinta muuttui tarjoushulinan alettua.

alennusmyynti
Teksti
Simo Arkko

Black Fridayn, Cyber Mondayn ja muiden halpojen päivien tarjoukset saattavat vaikuttaa joskus jopa liian hyviltä ollakseen totta.

Niin ne joidenkin tuotteiden kohdalla ovatkin. Kun tarkastelee tarjoustuotteiden hintoja Google-haun välimuistitoiminnon avulla, selviää että joidenkin tarjoustuotteiden normaalihinnat ovat olleet viikkoa ennen Black Fridayta pienempiä kuin mustana perjantaina.

Normaalihinnat olivat nousseet esimerkiksi Gigantin ja Powerin tuotteissa ja ainakin yhdessä Veikon Koneen televisiossa.

Eroja löytyi esimerkiksi televisioiden, tietokoneiden ja pyykinpesukoneiden hinnoista.

Esimerkiksi Gigantti myi vielä 18. marraskuuta LG:n pesukonetta hintaan 389 euroa. Black Fridayn aikana tuotteen tarjoushinta oli kuitenkin 399 euroa eli kymmenen euroa enemmän. Verkkosivuston mukaan kuluttaja kuitenkin säästäisi tarjousostoksen tehdessään 70 euroa.