KRP:n apulaispäällikkö Tero Kurenmaa hakee Tullin johtajaksi

Valinta tehdään huhtikuun loppuun mennessä.

Keskusrikospoliisin apulaispäällikkönä vuodesta 2005 toiminut Tero Kurenmaa hakee Tullin valvontaosaston johtajaksi.

Virkaa haki määräaikaan mennessä 22 henkilöä. Heidän joukossaan oli muun muassa Tullin rikostorjuntajohtaja Sami Rakshit, joka on tällä hetkellä valvontaosaston vt-johtaja.

Hakuaika päättyi 20. maaliskuuta ja oli poikkeuksellisen lyhyt, vajaat kolme viikkoa. Hakijoiden haastattelut ja soveltuvuustestit ovat käynnissä. Päätös uudesta johtajasta tehdään huhtikuun loppuun mennessä.

Valvontaosaston nykyinen päällikkö Leo Nissinen hoitaa tällä hetkellä Tullin pääjohtajan tehtäviä määräaikaisesti. Pääjohtaja Antti Hartikainen on virkavapaalla. Hän on johtanut vuodesta 2013 lähtien EU:n rajaturvallisuusoperaatiota Libyassa. Hartikainen palaa pääjohtajaksi kesäkuun alussa. Tullissa yli 28 vuotta työskennellyt Nissinen jää eläkkeelle heinäkuun alussa.

Uuden johtajan nimityksestä päättää Leo Nissinen. Mikäli valituksi tulee henkilö Tullin sisältä, työt alkavat heti. Jos uusi johtaja tulee talon ulkopuolelta, töiden aloittamisesta neuvotellaan henkilön nykyisestä työpaikasta ja työehdoista riippuen.