KRP tutkii epäiltyjä virkarikoksia poliisijohdossa

Tapaukseen liittyy useita henkilöitä ja rikosnimikkeitä.

Keskusrikospoliisi on tutkinut runsaan vuoden verran tapausta, jossa on selvitetty yhden Poliisiammattikorkeakoulun työntekijän tekemää tutkintapyyntöä. Esitutkinta on juuri valmistunut, ja jutun siirtämisestä syyteharkintaan on tarkoitus päättää vielä tällä viikolla.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan kyse on tutkintapyynnön tehneen henkilön työsuhteesta. Hän kokee joutuneensa muun muassa työpaikkakiusaamisen kohteeksi.

Koska jutussa epäillään poliisirikosta, tapauksen esitutkintaa on johtanut kihlakunnansyyttäjä Pertti Lahtiola Länsi-Suomen syyttäjänvirastosta. Hän vahvistaa, että virastossa on ollut tutkinnassa juttu, jossa on mukana muun muassa Poliisihallituksen ja Poliisiammattikorkeakoulun henkilökuntaa.

Lahtiolan mukaan tapaukseen liittyy useita rikosnimikkeitä.

”Virkavelvollisuuden rikkominen on yksi nimike, mutta kyseessä on laajempi kokonaisuus. En halua kommentoida juttua tarkemmin, sillä tutkintapyynnön takana on pitkä tapahtumaketju ja hyvin erilaisia asioita. Mukana on poliisihenkilöstöön kuuluvien henkilöiden lisäksi siviilipuolen ihmisiä. En ota kantaa epäiltyjen henkilöiden lukumäärään”, Lahtiola kertoo Suomen Kuvalehdelle.