Kotimaista suojaintuotantoa lupaava liikemies edisti kuplaksi osoittautunutta miljardin metanolihanketta Virossa

Entinen kilpa-autoilija pääsi loppusuoralle ministeriön suojainhankkeessa, teki sopimuksen sairaanhoitopiirien kanssa ja kuittasi 100 000 euron kehitystuen.

Suomalainen SJT-Investment Group Oy sopi huhtikuussa 2020 myyvänsä yliopistosairaanhoitopiireille hengityssuojaimia, joita yhtiö alkaisi valmistaa Suomessa. Yhtiö on luvannut valmistaa tänä vuonna kaksi miljoonaa hengityssuojainta, joista ensimmäisten on määrä valmistua kesäkuun aikana.

Vielä toukokuun alussa yhtiö toimi aputoiminimellä Pohjolan Laatukatot. Vuonna 2016 lähetetyssä lehdistötiedotteessa yhtiön omistajana esiintyy Juha Mikkonen ja hänen vaimonsa. Yhtiön nykyinen omistaja Jari Nurminen on Mikkosen vaimon isä.

Suomen Kuvalehti kertoi joulukuussa 2019, miten Mikkonen esiintyi Virossa yli 10 miljardin euron liikevaihdolla toimivan Larkwater-konsernin johtajana. Hänen oli määrä tuoda Paldiskin kaupunkiin miljardin euron metanolitehdasinvestointi. Se olisi ollut Viron historian suurin teollinen investointi.

Petoksesta tuomittu suomalaismies puuhaa Viroon miljardin euron metanolitehdasta – ”Herrajumala”, kommentoi entinen ministeri

Hanketta edisti Virossa entinen ministeri, kilpa-autoilijana ja laulajanakin tunnettu Toivo Asmer. Asmer yllättyi joulukuussa kuultuaan SK:lta, että Mikkonen on tuomittu Suomessa petoksesta kesällä 2018 ja että hän oli tammikuussa 2019 kertonut oikeudessa olevansa työtön ja tuloton.