Konservatiivikristityt perustivat oman yhdistyksen puolustamaan Päivi Räsästä ja muita ”vainottuja”

Kaksi vuotta sitten Räsänen rukoili johdatusta, oliko aika erota kirkosta. Hän päätti jäädä taistelemaan.

konservatiivit
Teksti
Leena Sharma

Suomeen on perustettu konservatiivikristittyjä edustava uusi yhdistys. Sanan- ja uskonnonvapaus ry aikoo nimensä mukaisesti edistää ja valvoa sanan- ja uskonnonvapauden toteutumista ja järjestää tukea niille kristityille, ”joiden oikeuksia on loukattu tai kyseenalaistettu”.

Yhdistyksen perustamisen pontimena olivat kansanedustaja Päivi Räsäseen (kd) kohdistuvat oikeustoimet. Räsänen odottaa tällä hetkellä oikeudenkäyntiä kolmesta rikoksesta epäiltynä. Häntä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

”Idea yhdistykseen tuli ruohonjuuritasolta, tavallisten kristittyjen aloitteesta”, sanoo Sanan- ja uskonnonvapaus ry:n hallituksen puheenjohtaja Santeri Marjokorpi.

Marjokorpi on Suomen teologisen instituutin pääsihteeri. Hänelle kristinusko on Jumalan ilmoitusta ja vankkaa Raamatun sanaan tukeutumista. Hän ei hyväksy naispappeutta eikä samaa sukupuolta olevien parien kirkollista vihkimistä.

Marjokorpi sanoo, että Päivi Räsäsen tapaus oli katalysaattori, joka osoitti, että kristittyjen on aika järjestäytyä ja liittyä yhteen.