Ihmisiä kohujen keskellä

Ylen Politiikka-Suomi-sarjan suurin ansio on siinä, että se esittää kohujen kohteet ilman kyynisyyttä, tuntevina ihmisinä.

Profiilikuva
media
Teksti
Pasi Kivioja
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Ylen Politiikka-Suomi-dokumenttisarja on parasta, mitä televisiosta on tullut pitkään aikaan. Ensimmäiseen jaksoon “Voiko vitutukseen kuolla?” on saatu koottua koukuttava haastateltavien kaarti Paavo Väyrysestä Tarja Haloseen.

Valtiovarainministerin tehtävistä vuonna 1997 eroamaan joutunut Arja Alho (sd) kertoo ohjelmassa, miten hänen lapsensa huusivat kotona ”äiti, äiti, tuu äkkiä kattoon, nyt se Arja Alho on taas telkkarissa”. Niin etäiseltä hahmolta median esittämä kohu-Alho heistä tuntui.

Entinen pääministeri Alexander Stubb (kok) oli julkisuudessa teflonia, mutta dokumentissa hän kertoo, miten teki virheen prosenttien kanssa, sitten suusta pääsi tv-haastattelussa surullisenkuuluisa ”sori siitä” ja poliittiset paineet kasvoivat sietämättömiksi. Optimistina pidetty Stubb muistelee aamua, jolloin hän joutui sanomaan puolisolleen, ettei tiedä, miten tästä kuopasta noustaan.