Tunkkaisia tuulahduksia

Päätoimittajat estivät ensin Ahteen nimen julkaisun, sen jälkeen uutisia pantattiin ja kaunisteltiin, kirjoittaa Pasi Kivioja.

Profiilikuva
media
Teksti
Pasi Kivioja
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Joulukuussa 2020 Seuran toimituspäällikkö Petri Korhonen hätkäytti katumalla edeltäjiensä tekoja blogissaan: ”Anteeksi, haastateltavamme, että osallistuimme 1990-luvulla esimerkiksi Peter Nygårdin kaltaisten ihmisten imagon pönkittämiseen. Anteeksi, takavuosiemme lukijat, että annoimme luksuselämästä ja julkkisten toiminnasta liian kaunistellun kuvan.”

Myös Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Johanna Lahti pahoitteli edeltäjiensä ”kyseenalaisia journalistisia päätöksiä”.

”Selvää on, että Ilta-Sanomat oli vahvasti mukana rakentamassa Nygårdista kiiltokuvamaista kuvaa. Median, myös IS:n, jutuissa suomalaisnaisten ja Nygårdin kohtaamisissa oli nykykatsannossa asenteellinen ja tunkkainen asetelma”, Lahti kirjoitti maaliskuussa.

Tunkkainen asetelma on ollut monessa muussakin kulissien takaisessa kuviossa. Suomalainen media ei ole omaa pesäänsä juuri tuuletellut, eikä edellä olevaakaan olisi tapahtunut ilman Peter Nygårdia vastaan Yhdysvalloissa nostettuja raiskaus- ja hyväksikäyttösyytteitä.