Kittilän Sanna Ylinampa salasi asiakirjoja – On nyt itsekin toista mieltä päätöksestä: ”Se on virheellinen”

Myös vs. kunnanjohtajan käsitys omasta esteellisyydestään vaihtui. Käänteet liittyvät Ylen pyytämiin kokouspöytäkirjoihin.

Kittilä
Teksti
Eeva-Liisa Hynynen

Kittilän uusi vs. kunnanjohtaja, varatuomari Sanna Ylinampa on saanut aikaan erikoisen draaman salaamalla kunnanhallituksen pöytäkirjoja. Perusteet vaikuttavat hatarilta – jopa Ylinampa itse on todennut tehneensä virheellisen päätöksen.

Asiakirjojen julkistamista on vaatinut Yle Rovaniemen toimittaja Jyri Tynkkynen.

Tapahtumat alkoivat vuoden 2017 lopussa.

Suomen Kuvalehti paljasti marraskuun lopulla 2017, että Kittilän kunnanhallitus oli pitänyt lokakuun aikana kolme salaista kokousta. Niissä käsiteltiin kunnan tytäryhtiön Levin Vesihuolto Oy:n tekemää tutkintapyyntöä, joka kohdistui kahteen kunnan työntekijään. Kunnanhallitus keskusteli tutkintapyynnön seurauksista ja päätti jatkotoimista, jotka voisivat johtaa jopa kyseisten työntekijöiden palvelussuhteiden purkamiseen.

Yle Rovaniemen uutistoimittaja Jyri Tynkkynen tarttui Suomen Kuvalehden paljastamaan aiheeseen. Hän lähetti 11. joulukuuta 2017 asiakirjapyynnön Kittilän kuntaan. Hän pyysi pöytäkirjat kunnanhallituksen kaikista lokakuun kokouksista, sekä salaisista että julkisista. Kokouksia oli ollut 10. lokakuuta, 17. lokakuuta, 24. lokakuuta ja 31. lokakuuta.