Kittilä: Vt. kunnanjohtaja haluaa maksattaa Eilavaara-laskun kunnalla

Laskun maksaminen olisi iso riski, sanoo professori Pekka Viljanen.

Kittilä
Teksti
Eeva-Liisa Hynynen

Kiistanalainen ja kohuttu ”Eilavaara-lasku” voi saattaa Kittilän keskeiset kuntapäättäjät ja kunnanjohdon vaikeaan asemaan, jos lasku maksetaan kunnan varoista. Näin arvioi rikos- ja prosessioikeuden professori Pekka Viljanen Turun yliopistosta.

Kittilän vt. kunnanjohtaja Kyösti Tornberg aikoo esittää kunnanhallitukselle, että se maksaisi osan oikeudellisen asiantuntijan Pertti Eilavaaran kunnalle osoittamasta laskusta. Asiasta kertoi Yle Uutiset tiistaina 9. kesäkuuta.

Kyösti Tornberg on ilmoittanut aikomuksistaan hyvissä ajoin, sillä seuraavan kunnanhallituksen kokouksen esityslistaa ei ole vielä edes julkistettu. Tornbergin mukaan ”yli 7 500 euron suuruisesta laskusta noin 6 000 euroa on syntynyt riidattomasti vasta sen jälkeen, kun kunnanhallitus päätti pyytää lainopillista asiantuntija-apua”. Näin Eilavaaran laskusta jäisi yli 1 500 euroa ”jonkin muun osapuolen maksettavaksi”.

Laskun maksamisesta tuskin tulee ”riidatonta”. Keskusrikospoliisi tutkii Eilavaara-asiakirjoihin ja laskuun liittyvää tapausta.

Professori Pekka Viljasen mielestä keskusrikospoliisin esitutkinta on vahva viesti siitä, että Kittilän kunnanhallituksen ei ole syytä ryhtyä maksamaan Pertti Eilavaaran laskua.