Kittilä: Kunnanjohtajalle potkut – virheelliset tiedot yhä päätöksen perusteluissa

SK:n pyynnöstä rikoskomisario luki erottamisraportin. Tekijät eivät vastaa soittopyyntöihin.

Kittilän kunnanvaltuusto aikoo erottaa kunnanjohtaja Anna Mäkelän kokouksessaan 17. marraskuuta. Erottamista valmistellut tilapäinen valiokunta luovutti torstaina 6. marraskuuta lopullisen virallisen raporttinsa, johon on listattu kunnanjohtajan  erottamisperusteet, ja esityksensä, jonka mukaan kunnanjohtaja tulee erottaa.

Tilapäinen valiokunta luovutti alun perin raporttinsa 8. syyskuuta. Suomen Kuvalehti kertoi jo 11. syyskuuta, että raportista löytyy virheellistä tietoa poliisin esitutkinnasta, joka kohdentui Oy Levi Ski Resort Ltd:n toimitusjohtaja Jouni Palosaareen.

Laajemmin SK kertoi raportin virheistä 15. syyskuuta, jolloin ne myös vahvisti Lapin poliisilaitoksen rikoskomisario Pekka Mäkelä. Hän toimi viimekeväisen esitutkinnan tutkinnanjohtajana.

Jo kertaalleen luovutettu raportti muuttuikin ”luonnokseksi”, ja kunnanhallitus painotti 27. lokakuuta raportista antamassaan lausunnossaan, että valiokunnan olisi syytä korjata esitutkintaan liittyvät tiedot kohdalleen.

Valiokunta on liittänyt nyt lopullisen raportin liiteosaan oman kommenttinsa kunnanhallitukselle tästä asiasta. Valiokunnan mukaan sen tulkinta on oikea.