Kittilä: Jouni Palosaari tekeekin koko hissivyyhdistä tutkintapyynnön – kiistää uhkailun

Kunnanjohtaja: Ilmoitus tutkintapyynnöstä oli painostusta.

Kittilä
Teksti
Eeva-Liisa Hynynen

Levin hissisotkun jälkipuinti menee entistä sekavammaksi. Nyt riidellään tutkintapyynnöstä, joka uhattiin tehdä tai ei sittenkään uhattu saati sitä lainkaan valmisteltu, ehkä.

Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja kiistää asiamiehensä suulla, että hissiyhtiö olisi missään vaiheessa ollut valmistelemassa tai jättämässä tutkintapyyntöä Kittilän kunnanjohtajasta ja Levin Matkailukeskuksen toimitusjohtajasta, kuten julkisuudessa on kerrottu.

Sen sijaan hissiyhtiön toimitusjohtaja on nyt valmistelemassa tutkintapyyntöä, joka koskee Levin hissihankintaa ja siihen liittyviä tapahtumakulkuja.

Kittilän kunnanjohtaja puolestaan sanoo, että hänen nimensä mainittiin tutkintapyyntöä koskevassa ilmoituksessa, jonka hissiyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja luovutti hänelle elokuun lopussa.

Hissiyhtiön hallituksen puheenjohtajan mukaan kyseinen ilmoitus ei ollut tarkoitettu julkisuuteen. Kunnanjohtajan pitäisi hänen mukaansa myös tietää, että kuntakonsernin yhtiöitä koskevat asiakirjat ovat salaisia. Hän sanoo, että tuleva tutkintapyyntö ei koske ketään henkilöä, mikä hänen mukaansa selkeästi ilmoituksessa myös kerrotaan.