Kiinnostaako Valioliiga? – Tällainen on ilmainen Fantasialiiga

Kuvitteellisen joukkueen pelaajat ansaitsevat pisteitä aitojen pelitapahtumien perusteella.

Valioliiga
Teksti
Tero Alanko

Kuten hyvän pelin kuuluu, Fantasy Premier League kaappaa koko mielen valtaansa. Kävelyllä päässä eivät enää soi poplaulujen kertosäkeet, vaan siellä pyörivät fantasialiigan pelaajien hintatiedot.

Fantasialiigassa on kyse siitä, että kukin ”manageri” luo kuvitteellisen joukkueen, jonka pelaajat ansaitsevat pisteitä aitojen pelitapahtumien perusteella. Kun Wayne Rooney iskee hattutempun Arsenalin verkkoon, se tietää hänen omistajilleen jättipottia. Kun Rooney mokaa rangaistuslaukauksen Southamptonia vastaan, siitä seuraa miinuspisteitä.

Maalien ohella pelaajat saavat pisteitä – tai miinuspisteitä – esimerkiksi maalisyöttöjen, nollapelien ja varoitusten perusteella. Oman joukkueen pelaajia voi vaihtaa, jos heidän otteensa eivät miellytä.

Ilmaisen Fantasy Premier League -joukkueen loi viime kaudella yli kolme miljoonaa futisfania ympäri maailman. Heistä suomalaisia oli yli 20 000. Kun ”managerit” ramppaavat nettisivulla pohtimassa vaihtoja ja tarkistamassa sijoitustaan kaveriliigassa, myhäilevät Valioliigan sponsorit tyytyväisinä.