Keskusta yrittää vaieta Nuorisosäätiö-tutkinnan kuoliaaksi – ”Työnantajan ja työntekijän välisiä asioita” 

Analyysi: Ylen tuoreet tiedot lahjusepäilyistä kytkevät keskustan piirin johtajan tiiviisti rikostutkintaan. Keskusta vaikenee edelleen siitä, mitä puolueen omissa selvityksissä on käynyt ilmi.

keskusta
Teksti
Jarno Liski

Ylen MOT-ohjelman uudet tiedot Nuorisosäätiön rikostutkinnasta ovat vaikea pala keskustalle. Nuorisosäätiön entisten johtajien epäillään hankkineen asuntokaupoissa hyötyä AT-Asunnot -nimiselle yhtiölle yleishyödyllisen Nuorisosäätiön kustannuksella. 

Vuonna 2013 perustetun AT-Asunnot-yhtiön perusti Matti Vanhasen eduskunta-avustaja Jari Flinck. Sen toimitusjohtaja on Keskustan Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Ari Maskonen.

Flinck on kertonut jättäneensä yhtiön vuonna 2014 ja olevansa täysin tietämätön sen jälkeisistä tapahtumista. Maskonen ei ole vastannut aihetta koskeviin haastattelupyyntöihin. Hän on edelleen yhtiön toimitusjohtaja.

Yksi keskeinen kysymys Nuorisosäätiön jättimäisissä talousrikosepäilyissä on, ovatko säätiön johtajat eli keskustan entinen hallintopäällikkö Aki Haaro ja keskustanuorten entinen puheenjohtaja Perttu Nousiainen toimineet yksin vai puolueen tieten. 

AT-Asunnoilla on vahvat henkilökytkennät puoluekoneistoon, joten yhtiöön liittyvät tapahtumat ovat merkityksellisiä, vaikka epäselvyydet ovatkin euromääräisesti olemattomia säätiön kymmenien miljoonien eurojen sotkujen rinnalla.