Keskusta maksaa velkojaan myymällä kepupyöriä

Juha Sipilä
Teksti
Heikki Vento

Pahasti velkaantunut keskusta jatkaa taloutensa tervehdyttämistä ryhtymällä polkupyöräkauppiaaksi. Puolueen hallitus päätti torstaina kepu-polkupyörien myynnistä. Kepupyörän hinta on 600 euroa.

Viime vuonna puheenjohtajaksi valittu Juha Sipilä asetti tavoitteekseen, että keskusta olisi velaton ensi kesän puoluekokoukseen mennessä. Presidentinvaalien aikana puolue rahoitti Paavo Väyrysen kampanjaa Paavo-mukeilla.

Sipilän kesällä ajetun polkupyörämarssin jälkimainingeissa keskustan johto kehitteli idean kepupyörästä. Ajatus muuttui teoksi nopeasti. Torstaina sekä puolueen hallituksessa että eduskuntaryhmän kokouksessa kerättiin tilauksia.

Vihreäksi maalattuja pyöriä on kaksi mallia, miehille ja naisille. Puoluesihteeri Timo Laanisen mukaan pyörän myyntivoitto on ihan riittävä.

Pyörät valmistaa Tähtipyörä Oy, jonka toimipaikka on Mustasaaren Sulvassa Pohjanmaalla. Tähtipyörän valmistamien pyörien hinta verkkokaupassa on 400-750 euroa.

Keskustalla oli 2012 kesällä, jolloin Sipilä valittiin puheenjohtajaksi, velkaa 959000 euroa. Nyt velkaa on 285000 euroa.