”Kenellä tahansa oikeus pöyhiä” – Oikeus kaatoi poliitikon paritustutkintaa penkoneen poliisin kaikki syytteet

Oikeuden mukaan rikoskomisario ei ollut suorittanut mitään varsinaisia esitutkintatoimenpiteitä selvitellessään vanhan paritustutkinnan epäselvyyksiä.

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt kaikki syytteet kahta Helsingin poliisilaitoksen poliisia vastaan jutussa, joka kytkeytyy kokoomuksen entisen puoluesihteerin Harri Jaskarin paritustutkintaan vuonna 2006.

Oikeuden mukaan asiassa jäi näyttämättä, että henkilöt olisivat syyllistyneet siihen, mistä heille vaadittiin rangaistusta.

Rikoskomisario Kari Lintilää syytettiin virkasalaisuuden rikkomisesta, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kokoomuksen kansanedustajan, entisen rikosylikomisarion Kari Tolvasen kunnian loukkaamisesta. Toista poliisia, vanhempaa konstaapelia syytettiin perättömästä lausumasta esitutkinnassa ja Tolvasen kunnian loukkaamisesta.

Syytteet liittyivät vuosien 2017 ja 2018 tapahtumiin. Tuolloin Lintilä oli kuullut toiselta syytetyltä paritustutkinnan epäselvyyksistä ja ryhtynyt selvittämään niitä.

Jaskari-jutun tutkijana aikanaan toiminut kollega oli kertonut Lintilälle muun muassa poliittisesta painostuksesta ja poliitikkojen esiintymisestä prostituoidun puhelinliikenteessä.