Suomalainen puuro: liisteriä pakolaisille vai trendiherkku pahvimukissa?

Köyhyys leimasi pitkään puuronsyöntiä.

Julkaistu yli kolme vuotta sitten

Ylen A2:n Pakolais-illan puurotarjoilu (kohdassa 47:30) oli karu: juontaja Wali Hashi lappasi harmahtavan vaaleaa mössöä isoille matalille pahvilautasille. Lisukkeita ei ollut.

Moni koki tilanteen nöyryyttävän syyrialaisperhettä, jolle ruokaa tarjottiin.

Kohtaus ei imarrellut puuroakaan. Liisterimäinen tavara ei oikein vastannut käsitystä siitä, mitä puuro on ja miten sitä syödään.

”Puurostahan on tullut trendiruokaa”, sanoo kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen Marttaliitosta.

Kaurapuuro on kiireisten ihmisten terveysruokaa, joka kelpaa myös lähiruokaa suosiville ja ekoihmisille. Hopsu-Neuvonen kertoo kuulleensa, että joissain kouluissa puuropäivä on erittäin suosittu.