Kaupunki uhkaa sulkea Malmin vaikka betoniporsailla – Kiista kentän sulkemisesta on täysin juntturassa neljä päivää ennen määräaikaa

Kaupungin virkamiehet sanovat toteuttavansa poliitikkojen päätöksiä eivätkä enää suostu neuvotteluihin. Traficom on ehdottanut kolmikantaista neuvonpitoa.

Helsinki
Teksti
Jyri Raivio

”Toivottavasti meidän ei tarvitse alkaa roudata sinne betoniporsaita kentän sulkemiseksi.”

Näin sanoi Helsingin toimialajohtaja Mikko Aho perjantaina 27. joulukuuta, neljä päivää ennen kuin kaupunki on uhannut lopettaa lentotoiminnan kiistellyllä Malmin lentoasemalla. Kaupunki ei siis aio suostua kenttäalueen vuokraajan Malmin lentokenttäyhdistyksen esitykseen vuokra-ajan ja samalla kentän lentotoiminnan jatkamisesta.

Ahon betoniporsas-uhkaus on vakava.

Malmi on vuodenvaihteen jälkeenkin virallinen lentopaikka, koska liikenne- ja viestintävirasto Traficom ei halua peruuttaa sen käyttölupaa ennen kuin kiista vuokrasopimuksesta on ratkennut. Nyt kiistaa käydään Helsingin käräjäoikeudessa, jonne lentokenttäyhdistys jätti viime maanantaina vuokrasopimuksen lopettamisen haastaneen kanteen.

Betoniporsaiden tuominen käytössä olevan lentopaikan kiitotielle olisi vaarallinen ja varmasti myös rikollinen teko, vaikka ne toisikin maan omistaja. Jo sillä uhkaaminen nostaa kiistan Malmista uudelle tasolle.