Kanava: Koululaiset tarvitsevat tukea ja välittäviä aikuisia – Lasten yksinäisyys ja pahoinvointi vaikuttavat koko yhteiskuntaan

Koulu on keskeisin paikka, jossa ongelmiin voidaan puuttua ja niitä voidaan ennaltaehkäistä, kirjoittavat Maria Ohisalo ja Miriam Kalland.

koulu
Teksti
Maria Ohisalo Miriam Kalland

Lasten ja nuorten turvattomuus, yksinäisyys ja pahoinvointi ovat inhimillisiä tragedioita, jotka vaikuttavat koko suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden näkymiin, kirjoittavat Maria Ohisalo ja Miriam Kalland Kanava-lehden numerossa 5/2021. 

Suomen Kuvalehti julkaisee Kanavassa aiemmin julkaistuja tekstejä verkossa.

 

Koululaisten kesälomat ovat päättymässä ja normaaliksi toivottu arki alkamassa. Koulun juhlasalissa raikaa lasten laulu, kouluterveydenhoitaja istuu huoneessaan, taas voi halata ja tavata ilman pelkoa. Mutta onko kaikki niin kuin ennen koronaa?

Pandemian jälkeen olisi ihanaa palata takaisin normaaliin ja jatkaa vain eteenpäin, mutta valitettavasti iso osa kriisin jäljistä tulee näkyville vasta sen päättymisen jälkeen. Huolella tehty jälleenrakennustyö on välttämätöntä niin lasten ja nuorten hyvinvoinnin kuin koko maamme sisäisen turvallisuuden kannalta.