Kanava: Koronakriisin aikana valtalehtien avaamisesta tuli vastenmielistä – Arvostan tiedettä ja siksi olen korona-skeptikko

Puheenvuoro: Tiedettä arvostava ei voi valita omaksi näkemyksekseen sitä, joka saa eniten julkisuutta, kirjoittaa Olli Tammilehto Kanava-lehdessä.

covid19
Teksti
Olli Tammilehto

Kun konsensusta ei ole, tieteestä välittävä ei voi valita omaksi näkemyksekseen sitä, joka saa eniten julkisuutta, tai sitä, jota kollega kannattaa, kirjoittaa Olli Tammilehto Kanava-lehdessä. Suomen Kuvalehti julkaisee tekstin kokonaisuudessaan. 

 

Koronakriisin aikana valtalehtien avaaminen on tullut minulle yhä vastenmielisemmäksi. Ei siksi, että koronauutisten tulva saisi minut pelkäämään, vaan siksi, että lehdet johtavat mielestäni harhaan. Muualta hankkimani tiedon valossa vallitseva koronapuhe on järjetöntä.

Enkö siis luota epidemiologian ja lääketieteen asiantuntijoihin, joita lehdissä haastatellaan? Olenko ihminen, joka kieltää selvän tieteellisen konsensuksen?

En suinkaan. Esimerkiksi ilmastoasioissa olen valtavirrassa. Koronakysymyksessä ei kuitenkaan ole tieteellistä konsensusta. Juuri se, että arvostan tiedettä ja luen ja kuuntelen monenlaisten tutkijoiden näkemyksiä, on tehnyt minusta koronaskeptikon.