Kaivosyhtiö Dragon Miningille kymmenientuhansien eurojen uhkasakko – yhtiö ei toimittanut Oriveden jätteiden siivoussuunnitelmaa

Australialaisyhtiö aikoo hakea Oriveden laittomalle jätetäytölle ympäristölupaa jälkikäteen.

Dragon Mining
Teksti
Mikko Niemelä

Viranomaisten ja australialaisen kaivosyhtiö Dragon Miningin välinen vääntö piilotettujen jätteiden siivoamisesta jatkuu.

Pirkanmaan ely-keskus kehotti jo kesäkuun alussa 2020, että Dragon Miningin pitää toimittaa heinäkuun loppuun mennessä työsuunnitelma, joka koskee Orivedellä sijaitsevan kultakaivoksen uumeniin piilotettujen jätteiden siivoamista.

Kaivosyhtiö ei toimittanut työsuunnitelmaa määräajassa, mikä on johtanut siihen, että Pirkanmaan ely-keskus on tehnyt asiasta ympäristönsuojelulain mukaisen hallintopakkopäätöksen.

Tehostaakseen vaatimustaan Pirkanmaan ely-keskus asetti Dragon Miningille juoksevan uhkasakon, jossa kiinteän peruserän suuruus on 30 000 euroa ja lisäerän suuruus 10 000 euroa jokaiselta alkavalta kuukaudelta.

Nyt Pirkanmaan ely-keskus velvoittaa, että siivoustyö pitää aloittaa 1. lokakuuta 2020 ja työ pitää saada päätökseen vuoden loppuun mennessä. Jos kaivosyhtiö ei noudata velvoitetta, voi ely-keskus tuomita uhkasakon maksettavaksi.