Valittu kansa

Antisemitismi on maailman vanhin salaliittoteoria. Sitä ovat vuosisatojen kuluessa levittäneet kristityt kirkkoisät, valistusfilosofit, rotuteoreetikot, äärioikeisto – ja rokotekriittiset. Miksi juutalaisia vainotaan?

antisemitismi
Teksti
Leena Sharma
Kuvitus
Ville Tietäväinen

Kruunupyyläinen kotiäiti, telinevoimistelijoita valmentava Linda Karlström on julistanut rokotteiden vastaista sanomaansa Pohjanmaalla jo vuosia: luennoilla, lehtien yleisönosastoilla, blogissaan.

Kun Pohjoismaiden johtava rokotevastustaja paljastui myös antisemitistiksi, holokaustin kieltäjäksi ja salaliittoteoreetikoksi, kenenkään ei olisi pitänyt yllättyä.

Kaksi Ruotsin Yleisradioyhtiön SVT:n toimittajaa soluttautui Karlströmin lähipiiriin puolentoista vuoden ajaksi. Kolmiosainen sarja Dokument inifrån: Vaccinkrigarna näytettiin Ruotsin televisiossa joulukuussa 2020.

Osittain salaa kuvatussa dokumentissa Karlström kertoo – silloin kun ei tiedä kameran olevan päällä – uskovansa ”uuteen maailmanjärjestykseen”, juutalaisten kontrolloimaan kansainväliseen finanssikauppaan ja mediaan.