Jussi Eronen ja Salla Vuorikoski Suomen Kuvalehteen

Toimitusta vahvistetaan kahdella toimittajalla, jotka ovat ”Suomen kärkitekijöitä”, sanoo päätoimittaja Ville Pernaa.

journalismi
Teksti
Elina Järvinen

Suomen Kuvalehti vahvistaa toimitustaan. Maanantaina 16. tammikuuta lehdessä aloittaa kaksi uutta toimittajaa: Salla Vuorikoski ja Jussi Eronen. Erosesta tulee SK:n toinen toimituspäällikkö ja Vuorikoskesta kirjoittava toimittaja.

”Politiikan ja yhteiskunnan asiat ovat SK:n ydintä. Siksi halusin vahvistaa juuri tätä tonttia”, sanoo SK:n vastaava päätoimittaja Ville Pernaa.

”Eronen ja Vuorikoski ovat näissä aiheissa Suomen kärkitekijöitä.”

Jussi Eronen on ”entinen Ylen ajankohtaispomo ja MTV Uutisten toimituspäällikkö”, kuten hän esittelee itsensä Twitterissä. Salla Vuorikoski on myös entinen Ylen toimittaja.

He molemmat irtisanoutuivat Ylestä joulukuussa, kun ”näkemyserot sananvapaudesta päätoimittajan kanssa” kävivät liian suuriksi. Taustalla oli Suomen Kuvalehden juttu, jossa kerrottiin, että pääministeri Juha Sipilä on painostanut Yleä itseään koskevassa uutisoinnissa ja Ylen johto on taipunut painostukseen.

”Hyvä journalismi on sitä, että kerrotaan asioita, joita ei haluttaisi kerrottavan. Asioita, joita halutaan peitellä”, Jussi Eronen sanoo.

Tätä tekemistä hän haluaa vahvistaa myös Suomen Kuvalehdessä.

”Haluan, että lehti olisi yhä tutkivampi, yhä räväkämpi ja yhä kiinnostavampi.”

”Aiheiden penkomista on vähennetty joka puolella, lopetettukin, koska resursseja on vähän. On innostavaa tulla taloon, joka satsaa nyt tähän.”

Eronen on 44-vuotias valtiotieteiden maisteri. Hän ehti työskennellä Ylessä vain puolitoista vuotta. Sitä ennen hän oli lähes 20 vuotta MTV:ssä, muun muassa ajankohtaisohjelmien toimituspäällikkönä ja 45 minuuttia -ohjelman tuottajana.

Eronen on palkittu Suurella journalistipalkinnolla ja tutkivan journalismin Lumilapiolla.

Salla Vuorikoski on 39-vuotias tutkiva toimittaja, palkittu hänkin. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

Vuorikoski oli Ylessä vuoden, ja sitä ennen MTV:ssä 14 vuotta.

Vuorikoski on keskittynyt talouden ja politiikan aiheisiin, erityisesti valtaan ja rahankäyttöön liittyviin epäselvyyksiin. Hän on penkonut vaalirahoitusta, Wincapitaa, vallankäyttöä urheilumaailmassa, muun muassa.

”Olen onnellinen, että pääsen jatkamaan työtäni”, hän sanoo.

”Olin pettynyt Yleen. Nyt pääsen tekemään journalismia mahdollisimman hyvissä olosuhteissa, rohkeasti ja laatuun pyrkien.”